Toisinaan vastaan tulee teepannu, jota ei voi jättää väliin. Kuten tämä tumma kaunotar.

20160311_180726.jpg

Se näyttää mustalta joutsenelta ja avaruusalukselta. Ja venäläiseltä kansansadulta Vasilisa Viisaasta. Huomautettakoon, että se myös painaa kuin synti - tästä kannusta ei voi tarjoilla kuin tärkeää ja painavanmakuista teetä. 

Sain myös tekijänkappaleet Osuuskumman uudesta steampunk-antologiasta. On se vaan korea! (Kissankorvahattu larppaa kuvassa silinteriä.)

20160318_205057.jpg

Olen mukana antologiassa novellilla Mustan käden varjo. Se on ensimmäinen vaihtoehtohistoriallinen novellini ja sijoittuu vuoteen 1919, suuren sodan jälkimaininkeihin. Syntyajatuksena oli oma ihmetykseni siitä, miten ensimmäisen maailmansodan jälkeen ajauduttiin niin pian toiseen ja toisaalta se, miten pitkän, historiallisen kehityksen päätepiste ensimmäinen maailmasota oli.

Novellissani Suomi on itsenäistynyt jo 1809. Venäjä on tukahduttanut vuoden 1917 kapinan ja säilynyt keisarikuntana. Oli helmeä mutta työlästä uppoutua taustatyön tekemiseen novellia varten. Mielenkiintoista oli myös tasapainoilla sen kanssa, miten paljon tunnettua historiaa säilyttää ns. totena omassa tarinassaan ja missä taas poiketa omille poluilleen. Nostan kissankorvahattuani kaikille historiallisen fiktion kirjoittajille!