Pidän siitä, kun teelaadulla on hyvä nimi. Toisinaan annan sen ohjailla valintaa. Tästä Mandragoran teestä kiinnostuin ensin nimen perusteella - miten vastustaa Herkullisia Herukoita? Ostopäätöksen viimeisteli se, että teessä on kanervaa. Olen enemmän hedelmäiseen teehen kallellaan, mutta päätin antaa marjaiselle teelle mahdollisuuden.

20160208_090237.jpg

Gorba-kissa tillottaa.

Herkullisten Herukoiden pohjana on Ceylon-tee. Kanervan lisäksi se on maustettu musta- ja punaherukalla sekä mustaherukan lehdillä. HH onkin kaikessa marjaisuudessaan kesäinen tee ja sopisi siksi ehkä parhaiten elokuulle. Puutarhajuhliin tai sadonkorjuudeen.

Mutta toisaalta Herkulliset Herukat vie ajatukset jonnekin kylmään. Lumeen. Laavulle. Se sopisi hiihtoretkelle termariin. Muistuttamaan herukoineen kesästä ja pulleista marjoista, joihin itse aurinko on taltioitunut. Samaan aikaan siinä on kuitenkin kylmä ja viileä vivahde. Kanerva kinosten alla, odottamassa kevättä.

Kuvan muki on eräs suosikeistani. Se on sopivan kokoinen ja sitä on ilo katsella. Juokaa aina teenne hyvästä, kauniista tai kiinnostavasta mukista. Elämä on liian lyhyt tylsälle teelle tai mitäänsanomattomille astioille. Kauniista kissasta plussaa.