Viime viikonloppuna vietettiin Tampere-päivää. Silloin pääsee usein tutustumaan paikkoihin, jotka normaalisti ovat suljettu yleisöltä. Tällä kertaa olisi ollut tilaisuus tutustua mm. Tampereen uuteen, Tammerkosken alittavaan tunneliin. Pelkään kuitenkin tunneleita ja olen täysin vakuuttunut, että kosken alta paljastui muinaisia hirviöitä. Joten suuntasin mieluummin pitkään suljettuna olevalle Lielahden teollisuusalueelle, jota nyt alueen avautumisen myötä on alettu kutsua Hiedanrannaksi. 

Alueella on paitsi tehdasrakennuksia, myös Nottbeckien kartano. Kun olin lapsi, ei kartanon eikä tehtaiden lähimaille päässyt kulkemaan. Tämä oli omiaan lisäämään paikan vetovoimaa. Tyydyimme kyllä ystävieni kanssa melko säyseästi kiertämään aluetta reunustavan verkkoaidan ja punomaan tarinoita aavekartanosta sekä tehtaan varjoissa lymyävistä kansainvälisistä suurrikollisista. 

Aaveet eivät tällä kertaa näyttäytyneet ja rikolliset lienevät jo luikkineet tiehensä. Hienoa alueella kyllä oli. Kartano on komea ja hylätty tehdas täynnä rappio-industriaalia lumoa.

IMG_2305.jpgIMG_2308.jpgIMG_2315.jpgIMG_2324.jpg